2016. június 19., vasárnap


„Amint megváltoztatod a gondolataidat, minden megváltozik. Az Univerzumod teljes szerkezete átalakul.” (Bashar)

BACH-VIRÁGTERÁPIA TANFOLYAM
Helyszín: HARMÓNIAHÁZ, Debrecen, Vörösmarty u. 4.
Kezdő időpont: 2018. augusztus 24-én 13 h
     
A tanfolyamról részletek a tanfolyamok címszó alatt.
BELSŐ BÉKE MEGTEREMTÉSE NÉGY EGYSZERŰ KÉRDÉSSEL

Szervezés alatt

A programról részletek a tanfolyamok címszó alatt.
AZ EMBERI TEMPERAMENTUMOK TITKAI 
Elméleti és gyakorlati előadás 6 alkalmas
A kronobiológia eszközeivel
A programról részletek a tanfolyamok  címszó alatt.

Byron Katie Négy kérdésén alapuló Munka módszerének alkalmazásához:
A szeretet tudatállapot, nem tud elhagyni bennünket, arra van csak lehetőségünk, hogy elveszítjük a vele való kapcsolatot. Mindeközben az a tapasztalásunk, hogy nem vagyunk szeretve.
Hogyan érhetjük el, hogy minél több időt tudjunk a szeretet állapotában lenni?
Mindenekelőtt negatív érzelmi állapotunkat kell felszámolnunk.
Mivel az elme mindent fordítva tükröz, ezért érdemes azokat a gondolatokat felülvizsgálni, amelyek szenvedést, problémát okozhatnak.
Mindent, amit érzékelünk, úgy tapasztaljuk, akár jó – akár rossz élményről van szó, mintha kívülről jönnének, és nem lehetne hatásunk a folyamatokra, ez egyfajta kiszolgáltatottság érzéssel párosul. Ez az oka annak, hogy azt szeretnénk, hogy a környezetünkben élő emberek olyanok lennének, amilyenné szeretnénk formálni őket.
Bár egyre többet beszélünk a tükörről, hogy a világ bennünket tükröz, értelmünkkel fel is fogjuk, viszont energetikailag sokszor mégsem tudunk felülemelkedni, mivel nagyon is valóságosnak tűnnek tapasztalásaink. Ezért is fogadtam Byron Katie Munka módszerét nagy örömmel, mert a Négy kérdéssel teljesen felszámolhatóak negatív érzéseink, hitrendszereink.
Úgy látta jónak, ha tapasztalatait folyamatként megtapasztalható módon adja át embertársainak. Ezt a folyamatot nevezte el Munkának, amely a Négy kérdésből és a Megfordításokból áll.
Bár a módszer maga nagyon egyszerű, de ha végig megyünk a folyamaton különleges transzformáció történik bennünk, amelyet ha meg kell fogalmaznunk akkor ilyen szavakkal lehet kifejezni, szabadságérzet, béke, bizalom, nyugalom, szeretet, hiszen szenvedést okozó gondolataink eltűnnek.
Ez a legfontosabb, mert így nemcsak elméletben tudjuk a dolgokat, hanem energetikailag is megtámaszt bennünket.
Hiszen földi életünkben csak az történhet meg velünk, vagy azokat a dolgokat kaphatjuk meg, amivel eggyé tudunk válni. Tehát ha szeretetre vágyunk, szeretetteli állapotban kell lennünk, ha békére vágyunk, azt csakis belső békénk tudja biztosítani.
A mindennapjainkban azonban nagyon sok sérelmet hordozunk, sokszor évekig, évtizedekig, amelyek megakadályozzák, hogy bármivel is amire vágyunk - kiegészülhessünk.
A Négy kérdéssel minden gondolatunkat felülvizsgálhatjuk és rájöhetünk arra, hogy milyen belső mintázatunkat tükrözi akár a társunk, szüleink, kollégáink, stb., és egyben fel is számolhatjuk. Ez azért fontos, mert amit az elme igaznak hisz, azokra egész életünkben igazolásokat keres és talál, ezért  maradhatnak téves képzeteink akár örök társaink.
Ha felülvizsgáljuk gondolatainkat, minden kapcsolatunk – ez lehet szerelmi, baráti, szülő-gyermek, munkahelyi -  újra kiegyensúlyozottan tud működni. 
Szeretettel várlak!

  
Segítek megtalálni lelked virágait!
A virágeszenciák hatásmechanizmusa

A Bach-féle virágok mindegyike, mivel egy „bizonyos magasabb rendből” származnak, egy bizonyos lelki princípiumot testesít meg, és egy meghatározott frekvencián rezeg. Ezen virágok frekvenciamintái az emberi energiamezőben megfelelnek egy-egy lelki frekvenciának, legpontosabban az emberi lélek „erényeinek”. A 38 eszencia a harmonikus magatartásminták archetipikus készletét alkotja.
Ha a Lélek és a személyiség tervei között félreértés történik, úgy a lelki potenciál frekvenciájában torzulás következik be. Ilyenek lehetnek például az önbizalomhiány, félelem, stb. Ezen lelkiállapotok kiegyensúlyozására alkalmasak a virágrezgések. Pl. ha megvan egy ember életében a lehetőség és képesség és mégsem képes tervei végrehajtására az önbizalomhiány miatt, azt úgy a Vörösfenyő egyensúlyozza ki, és ennek következtében a kisebbrendűségi érzésből újra önbizalom lesz. Ha pl. egy tudatos félelem akadályoz meg valamit, akkor a Bohócvirág rezgései segítenek.
A lélek újra teljességgel megnyilvánulhat a személyiségben, ahol eddig diszharmónia volt, újra be tud indulni az energiaáramlás.
Bach szavaival élve: „ott, ahol az ember „már nem egészen önmaga”, ismét „teljesen önmaga lesz”.
Tehát a virágeszencia katalizátorként helyreállítja a lélek és a személyiség közti, ezen a ponton blokkolt kapcsolatot. A személyiség ennek következtében megleli a kivezető utat a zűrzavarból és a behatároltságából. Újra visszajut azokhoz az erényeihez, amelyek földi létünknek értelmet adnak és harmóniát biztosítanak.

Bach a növények hatóanyagaiban találta meg azt, amit keresett. A virágkivonatok kutatásával teljesítette élethivatását. A Bach-virágterápia hatása biztonságos, szelíd, nem okoz függőséget, nincsenek mellékhatásai, még túladagolásból álló probléma sem merülhet fel. Más gyógyszerek mellett is lehet használni, nem rontja azok érvényesülését.


IGAZNAK HITT GONDOLATAINK….

Igaznak hitt gondolatainkról sorra derülnek ki, hogy nem igazak, vagy nem úgy igazak, ahogyan azt mi értelmeztük.
Byron Katie Négy kérdésen alapuló módszerével nagyon egyszerűen feltárható, hogy mi is a valós helyzet és, ezáltal a kivezető utat is meg tudjuk találni.
Többnyire már az első kérdésnél: miszerint – Igaz-e? az amiről az egyén meg van győződve - megdől az állítás.
Tehát akkor milyen gondolatotokat érdemes felülvizsgálni, megkérdőjelezni? Minden olyan gondolatot, amelyről azt gondolod, hogy valamiféle szenvedést okoz.
Néhány példa:
-          ha azt gondolod, hogy a partnered már nem szeret
-          ha azt gondolod, hogy nem kapsz elég figyelmet
-          ha azt gondolod, hogy mindenképpen szükséged van a másikra
-          ha azt gondolod, hogy nem vagy valamiben elég jó
-          ha azt gondolod, hogy a főnököd nem becsül meg anyagilag
-          ha azt gondolod, hogy az anyukáddal nem tudsz kijönni
-          ha azt gondolod, hogy a testvéred haragszik rád
-          ha azt gondolod, hogy a gyereked nem elég érdeklődő
-          ha azt gondolod, hogy képtelen vagy a változásra.
Ilyen és hasonló dolgokat lehet rendezni ezzel a módszerrel.
Ha már néhány esetet feldolgoztál, akkor már a Munka dolgozik rajtad. Ugyanis a gyakorlások alkalmával egy másfajta szemléletmód alakul ki, és másként tudjuk értelmezni a világban megtapasztalt dolgokat.
Ha felkeltette az érdeklődésedet, szeretettel várlak!
Aki (még azt gondolja és igaznak hiszi hogy) nem szeret, vagy nem tud csoportban működni, egyénileg is lehetőség van elsajátítani ezt a módszert.
Bővebb felvilágosítás:
Tóth Edit
30/921-0228


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése